Συντήρηση κουζινών
Για τον καθαρισμό των επίπλων σας μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ουδέτερο υγρό απορρυπαντικό γενικής χρήσης ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Αραιώστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού σε χλιαρό νερό. Περάστε την επιφάνεια των επίπλων με ένα απαλό πανί ή σφουγγάρι. Μετά από λίγα λεπτά ξαναπεράστε την επιφάνεια με βρεγμένο πανί. Τέλος, σκουπίζετε την επιφάνεια με στεγνό πανί. Πολύ αποτελεσματικό επίσης είναι το πράσινο σαπούνι και το αραιωμένο σε νερό λευκό ξύδι.
Για τις συνθετικές επιφάνειες – Μελαμίνη / Φορμάικα / Βακελίτης / Foil / Κασώματα – μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε κοινό υγρό καθαριστικό τζαμιών το οποίο πρέπει να σκουπίσετε αμέσως μετά. Αν έχετε ξύλινα έπιπλα θυμηθείτε πως πρέπει να καθαρίζετε την επιφάνεια προς την φορά των «νερών» του ξύλου. Μην αφήνετε τους λεκέδες να στεγνώσουν ή να οξειδωθούν. Έντονοι λεκέδες όπως μαγειρικά λίπη ή ουσίες που μπορεί όταν απορροφηθούν να «χρωματίσουν» τα υλικά (καφές, κρασί, ξύδι, χυμοί φρούτων ή λαχανικών κ.α.) πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα. Μην χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε λειαντική ή λευκαντική ουσία ούτε οποιαδήποτε μορφή διαλύτη (ασετόν, οινόπνευμα κ.α.). Στα καινούρια προϊόντα διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά και τις οδηγίες χρήσης ή δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε σ’ ένα κρυφό σημείο των επίπλων σας.
Να είστε προσεκτικοί με τα απορρυπαντικά σε μορφή σπρέυ. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα και αποφύγετε να ψεκάζετε στις ενώσεις των επιφανειών.
Μην αφήνετε το νερό να στεγνώσει πάνω στα έπιπλα σας. Αμέσως μετά την χρήση του σκουπίστε την επιφάνεια με απαλό πανί. Μην ξεχνάτε ότι η κουζίνα σας είναι κυρίως φτιαγμένη από ξύλο και παράγωγα του τα οποία μπορεί να απορροφήσουν νερό και να διασταλούν. Αποφύγετε τον καθαρισμό της κουζίνας με συσκευές ατμού.
Χρησιμοποιήστε απορροφητήρα κάθε φορά που μαγειρεύετε. Μην ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων όταν αυτό είναι ακόμα ζεστό (περιμένετε περίπου 30′ μετά το τέλος του προγράμματος). Ο ατμός μπορεί να κάνει ζημιά στον πάγκο και στα πορτάκια της κουζίνας σας.
Οι ανοξείδωτες επιφάνειες καθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο και παροδικά μπορούν να συντηρούνται με ειδικά καθαριστικά που διατίθενται στην αγορά και πάντα προσέχοντας τις οδηγίες χρήσης. Οι πάγκοι εργασίας καθαρίζονται με κοινό υγρό απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό. Αμέσως μετά στεγνώστε με πανί.
Μην ακουμπάτε ένα σκεύος κατευθείαν από την εστία πάνω στον πάγκο. Παρόλο που οι επιφάνειες είναι φτιαγμένες ν’ αντέχουν στην θερμοκρασία – στιγμιαία μέχρι και 180ο C – μπορεί με τέτοιες ενέργειες να προκληθεί ζημιά καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε κάποιες περιπτώσεις (χύτρες, φριτέζες, τηγάνια κ.α.) είναι πολύ υψηλές. Γι αυτό το λόγο προτείνουμε την χρήση προστατευτικών βάσεων για σκεύη.
Προτείνουμε επίσης τη χρήση ξύλων (ή άλλων επιφανειών) κοπής καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψετε τον πάγκο σας από γρατσουνιές. Ακόμα και ένα υλικό όπως ό γρανίτης θα μπορούσε να υποστεί ζημιά από διαφορετική χρήση. Θυμηθείτε επίσης ότι κάποιες επιφάνειες φυσικών υλικών όπως το μάρμαρο ή ο γρανίτης είναι συχνά ευαίσθητες σε ουσίες όπως λεμόνι, κρασί, καφές, λάδι, κ.α.
Χρησιμοποιείτε πάντα ξύλα κοπής και προστατευτικές βάσεις για σκεύη.
Τέλος, όλα τα τμήματα της μπάζας είναι «κουμπωτά» και αφαιρούνται εύκολα. Οι πόρτες, τα συρτάρια και οι μηχανισμοί είναι ρυθμιζόμενοι. Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε ρύθμιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας.